Surah El Alak

Shqip

Surah El Alak - Aya count 19
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ ( 1 ) El Alak - Aya 1
Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi.
خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ ( 2 ) El Alak - Aya 2
Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.
اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ ( 3 ) El Alak - Aya 3
Lexo për Zotin tënd Bujar!
الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ( 4 ) El Alak - Aya 4
Është Ai që ua mësoi pendën.
عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ ( 5 ) El Alak - Aya 5
Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
كَلَّا إِنَّ الْإِنسَانَ لَيَطْغَىٰ ( 6 ) El Alak - Aya 6
Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufintë,
أَن رَّآهُ اسْتَغْنَىٰ ( 7 ) El Alak - Aya 7
Për shkak se e ndien veten të pavarur.
إِنَّ إِلَىٰ رَبِّكَ الرُّجْعَىٰ ( 8 ) El Alak - Aya 8
Po kthimi është vetëm te Zoti yt.
أَرَأَيْتَ الَّذِي يَنْهَىٰ ( 9 ) El Alak - Aya 9
A më tregon atë që pengon,
عَبْدًا إِذَا صَلَّىٰ ( 10 ) El Alak - Aya 10
një rob kur ai falet?
أَرَأَيْتَ إِن كَانَ عَلَى الْهُدَىٰ ( 11 ) El Alak - Aya 11
ç’mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?
أَوْ أَمَرَ بِالتَّقْوَىٰ ( 12 ) El Alak - Aya 12
Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.
أَرَأَيْتَ إِن كَذَّبَ وَتَوَلَّىٰ ( 13 ) El Alak - Aya 13
A më trego nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?
أَلَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ ( 14 ) El Alak - Aya 14
A nuk e di ai se All-llahu e sheh?
كَلَّا لَئِن لَّمْ يَنتَهِ لَنَسْفَعًا بِالنَّاصِيَةِ ( 15 ) El Alak - Aya 15
Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.
نَاصِيَةٍ كَاذِبَةٍ خَاطِئَةٍ ( 16 ) El Alak - Aya 16
Floku rrenacak, mëkatar.
فَلْيَدْعُ نَادِيَهُ ( 17 ) El Alak - Aya 17
E ai le t’i thërret ata të vetët.
سَنَدْعُ الزَّبَانِيَةَ ( 18 ) El Alak - Aya 18
Ne do t’i thërrasim zebanitë.
كَلَّا لَا تُطِعْهُ وَاسْجُدْ وَاقْتَرِب ۩ ( 19 ) El Alak - Aya 19
Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Select language