Surah El Hemze

Shqip

Surah El Hemze - Aya count 9
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ ( 1 ) El Hemze - Aya 1
Mjerë për secilin që e ofendon e përqesh (njerëzit),
الَّذِي جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ ( 2 ) El Hemze - Aya 2
Që ka tubuar pasuri dhe që atë e ruan të mos i pakësohet.
يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ ( 3 ) El Hemze - Aya 3
E mendon se pasuria e tij do të bëjë të përjetshëm.
كَلَّا ۖ لَيُنبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ ( 4 ) El Hemze - Aya 4
Jo, të mos medojë ashtu! Se ai pa tjetër do të hidhet në Hutame.
وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْحُطَمَةُ ( 5 ) El Hemze - Aya 5
E çka dini ti se ç’është Hutame?
نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ ( 6 ) El Hemze - Aya 6
Është zjarri i All-llahut i ndezur fort.
الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ ( 7 ) El Hemze - Aya 7
Që depërton deri në loçkë të zemrës.
إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ ( 8 ) El Hemze - Aya 8
Ai i mbyll ata, ua zë frymën.
فِي عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍ ( 9 ) El Hemze - Aya 9
Ata janë të lidhur në pranga
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Select language