Surah El Adijat

Shqip

Surah El Adijat - Aya count 11
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email
وَالْعَادِيَاتِ ضَبْحًا ( 1 ) El Adijat - Aya 1
Pasha vrapuesit e shpejtë (kuajt) që hingëllojnë!
فَالْمُورِيَاتِ قَدْحًا ( 2 ) El Adijat - Aya 2
E që me thundrat e tyre nxjerrin xixëllima zjarri nga gurët,
فَالْمُغِيرَاتِ صُبْحًا ( 3 ) El Adijat - Aya 3
Dhe të cilët vërsulen herët në agim.
فَأَثَرْنَ بِهِ نَقْعًا ( 4 ) El Adijat - Aya 4
E me të (vërsulje) atëherë çojnë pluhur.
فَوَسَطْنَ بِهِ جَمْعًا ( 5 ) El Adijat - Aya 5
Dhe ashtu hidhen në mesin e grumbullit (të armikut).
إِنَّ الْإِنسَانَ لِرَبِّهِ لَكَنُودٌ ( 6 ) El Adijat - Aya 6
Vërtet, njeriu është përbuzës ndaj Zotit të vet.
وَإِنَّهُ عَلَىٰ ذَٰلِكَ لَشَهِيدٌ ( 7 ) El Adijat - Aya 7
Edhe vetë është dëshmues i asaj (përbuzje).
وَإِنَّهُ لِحُبِّ الْخَيْرِ لَشَدِيدٌ ( 8 ) El Adijat - Aya 8
Dhe ai është që shumë e do pasurinë.
أَفَلَا يَعْلَمُ إِذَا بُعْثِرَ مَا فِي الْقُبُورِ ( 9 ) El Adijat - Aya 9
A nuk e di ai se kur të nxirret çka ëstë në varreza?
وَحُصِّلَ مَا فِي الصُّدُورِ ( 10 ) El Adijat - Aya 10
Dhe të tubohet (të dalë në shesh) ajo që ishte në gjoksa.
إِنَّ رَبَّهُم بِهِمْ يَوْمَئِذٍ لَّخَبِيرٌ ( 11 ) El Adijat - Aya 11
E atë ditë, pa dyshim Zoti i tyre është i njohur për punën e tyre.
Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Select language